Catalogus

Dutch Details werkt aan een vaste collectie van K’NEX bouwwerken. Op deze pagina vindt u de modellen die momenteel gereed of bijna gereed zijn. U kunt contact met ons opnemen als u een of meerdere van onze modellen wil gebruiken voor uw evenement.

 

 
Pegasus

Met een replica van de Pegasus die vroeger in de Efteling stond, hebben we een prachtige nieuwe aanwinst in onze K’NEX achtbaancollectie. Het model is ideaal om vanuit allerlei hoeken te bekijken en staat dus mooi in het midden van een zaal. Door de gekozen bouwstijl lijkt het net ├ęcht een houten achtbaan.

Afmetingen (LxBxH): 4.0m x 1.0m x 0.8m

Opbouwtijd: ~45 minuten

 

 
Carrousel

Een klassieke paardenmolen ofwel carrousel kon niet ontbreken in het Dutch Details assortiment. In deze K’NEX attractie trekken acht galopperende paarden vier gouden koetsen voort. De carrousel is volledig in zijn aankleding, zowel van binnen als van buiten. Een leuke afwisseling naast onze K’NEX achtbanen!

Afmetingen (LxBxH): 1.0m x 1.0m x 1.0m

Opbouwtijd: ~30 minuten

 

 
Calypso

De Calypso is de voorganger van de bekende Break Dance. Deze machine heeft drie armen met aan het uiteinde van elke arm een kruis met vier gondels. De kruizen in het model worden aangedreven via wielen welke over een baan rijden. Een kleiner model, met toch de nodige beweging!

Afmetingen (LxBxH): 0.9m x 0.9m x 0.3m

Opbouwtijd: ~15 minuten

 

 
R80XL

De R80XL is het grootste transportabele reuzenrad ter wereld, gemaakt door het Duitse bedrijf Bussink Design. Het model is geen directe kopie, maar is wel gebaseerd op het echte reuzenrad. Het aantal spaken en gondels is niet gelijk, de nadruk lag bij de bouw dan ook voornamelijk op de zes ondersteuningen en de trapeziumspaken. Het klassieke K’NEX reuzenrad op een hoger niveau!

Afmetingen (LxBxH): 0.6m x 2.0m x 2.2m

Opbouwtijd: ~45 minuten

 

 
Apocalypse

Ge├»nspireerd door de bestaande Intamin droptowers, is Dutch Details aan de slag gegaan met hun eigen vrijevaltoren Apocalypse. Het begon met een innovatief aanhaaksysteem, wat uitgroeide tot een volledig K’NEX attractie. De driehoekige toren biedt plaats aan drie losse gondels, welke onafhankelijk van elkaar werken. Deze attractie is momenteel in onderhoud en zal in de nabije toekomst een aanpassing ondergaan.

Afmetingen (LxBxH): 0.5m x 0.5m x 2.5m

Opbouwtijd: ~15 minuten

 

 
Air

Air is een K’NEX attractie, gebaseerd op de gelijknamige attractie van de kermisexploitant Danter uit Engeland. Met een zestal gondels laat deze Zierer Starshape dertig passagiers een wilde rit beleven. Met een tegengewicht van bijna 3 kilogram vergt dit K’NEX model het uiterste van het materiaal. Voor de aandrijving zijn reguliere K’NEX motoren niet meer voldoende. Air daarom is een van de weinige modellen van ons waar niet enkel K’NEX gebruikt is.

Afmetingen (LxBxH): 0.9m x 1.5m x 1.5m

Opbouwtijd: ~20 minuten