Over Ons

Dutch Details

Dutch Details is de samenwerking van Jochem Giesbers en Max van de Wouw, wie allebei een passie hebben voor K’NEX en achtbanen. In november 2009 is Dutch Details begonnen als fictief achtbaanbedrijf op de internationale K’NEX achtbanen website www.sscoasters.net. Op de site waren meerdere van deze bedrijfjes welke zich iedere “specialiseerden” in bijvoorbeeld bepaalde attracties of bouwtechnieken. Kort nadat Jochem was begonnen met Dutch Details, werd Max toegevoegd aan het ledenbestand. De basis was gelegd.

Opmars van de K’NEXposities

Al voordat Dutch Details bestond, had Jochem ervaring met het exposeren van K’NEX modellen op tentoonstellingen. Dat was dan ook de reden dat Jochem in 2010 gevraagd werd om een achtbaanmodel te bouwen voor op de kermisexpositie in Oosterhout. Sindsdien hebben we aan vele kermisexposities mogen deelnemen en is de naam van Dutch Details en van K’NEX groter geworden. In 2012 kwam de samenwerking met Speelgoedmuseum ‘Op Stelten’, ook in Oosterhout, daar nog bij. In dit museum zijn al twee prachtige K’NEXposities geweest en velen hebben daar hun ogen de kost gegeven. In 2014 kwam de volgende stap in onze opmars, we werden ontdekt door BOTI (Big On Toy Innovation), de nieuwe distributeur van K’NEX in Nederland en andere landen in West-Europa. Inmiddels hebben we ons aandeel gehad in meerdere evenementen van BOTI. Het is een spectaculaire gedachte dat Dutch Details na 5 jaar zo is gegroeid dat we deze samenwerking konden beginnen. Waar staan we als we 10 jaar bestaan, in de K’NEX fabriek in Amerika?
Onze modellen zijn te zien geweest in Oosterhout, Tilburg, Dordrecht, Swalmen, Geleen, Etten-Leur, Waalwijk, Roosendaal, Weert, Rotterdam en Apeldoorn.

Waarom wilt u Dutch Details?

Over het algemeen bouwen wij achtbaanmodellen, maar regelmatig bouwen wij ook andere pretpark- en kermisattracties. In het verleden hebben we K’NEX modellen gemaakt voor een specifiek evenement, maar onze focus ligt nu op modellen die meermaals inzetbaar zijn. We willen in feite een vast assortiment opbouwen. Onze modellen worden veelal digitaal aangestuurd om een dynamisch en realistisch ritprogramma te creëren. Wij beschikken over diverse microcontrollers welke de modellen aansturen. Niet alleen de bewegende delen, maar soms bouwen we ook geïntegreerde verlichting. We willen dat elke attractie te activeren is door het publiek door middel van een knop. Deze interactie is erg populair gebleken in het verleden!

K’NEX is een ideale aanvulling op een tentoonstelling. Het redelijk jonge modelbouwmateriaal wordt vooral bij de kinderen en de jeugd herkend en de reacties zijn dan ook zeer lovend. Achtbanen zijn dynamisch, snel en spectaculair. Het materiaal is licht en kan tegen een stootje. Diverse keren hebben wij mogen ervaren dat bezoekers meerdere malen terugkomen om onze modellen te aanschouwen. Elk model proberen we zo goed mogelijk te documenteren, wat ook betekent dat we spectaculaire video’s maken van onze creaties. Vaak inclusief een zogenaamd ‘point of view’ shot, waarbij een minicamera vanuit de attractie de ritbeleving vastlegt. Deze video’s laten we graag, als aanvulling op de K’NEX modellen zelf, aan het publiek zien op een digitale fotolijst of via een beamer. Wij eisen van onszelf de hoogst mogelijke kwaliteit als het gaat om onze K’NEX modellen. Kortom, wij zijn wat u zoekt!

Hobbyclub

Niet alleen bouwen wij K’NEX creaties voor exposities en dergelijke, daarnaast is Dutch Details dé K’NEX hobbyclub binnen Nederland en België. We willen namelijk niet alleen K’NEX promoten, we willen mensen ook een plaats bieden waar ze samen over deze hobby kunnen praten. Onze leden hebben via het internet contact met elkaar, zo laten wij onze modellen aan elkaar zien, maar leveren wij ook gefundeerde kritiek aan elkaar om zo onze modellen nog beter te maken. Dit alles gaat voornamelijk via het internetforum op het eerdergenoemde www.sscoasters.net. K’NEX-hobbyisten van over de gehele wereld komen daar bijeen en wij verschaffen de Nederlandse en Vlaamse leden nog een extra plek, ons eigen subforum. Naast het online contact proberen we ook eens in de zoveel tijd een fysieke ontmoeting te regelen, door met verscheidene leden naar bijvoorbeeld een pretpark te gaan. Een geweldige plek om elkaar te spreken over de hobby!

Lid worden van Dutch Details kan door je aan te melden op www.sscoasters.net (let op, dit forum hanteert een minimumleeftijd van 13 jaar) en daar contact te zoeken met ofwel Jogumpie ofwel Maxlaam. Wij kunnen je dan toegang verschaffen tot het gedeelte van Dutch Details, waarmee je lidmaatschap geregeld is. Er zijn geen kosten verbonden aan een lidmaatschap en je kunt op elk moment weer opzeggen.

Jochem Giesbers (links) en Max van de Wouw (rechts), de gezichten achter Dutch Details.